mandag 14. mai 2012

Viltvoksende orkideer - Vårmarihånd eller Orchis mascula

4
3
2
1
Orkideene er fredet store deler der de vokser på Yxney - La de stå i fred! :) Her kan du lese mer: Klikk her og her er bilder av norske orkideer: klikk her Jeg fikk en kommentar tidligere i dag om at det ikke var Narrmarihånd og siden jeg ikke er sikker selv så sendte jeg en mail med link til bilder til noen som driver siden orkide.no og fikk til svar: " Plantene på øverste bilde har slire som omslutter stengelen. Da er det en Orchis. Blomstens tegninger er typiske og avslørende. Du har funnet en Orchis mascula, eller på norsk: vårmarihand. Garanterer at bildet er tatt tidlig på våren. Kanske allerede nå? Vårmarihand er en av våre tidligste orkideer" (svar fra Norsk Orkideeforenings Steinar S. Myhre. Tusen takk )

9 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Hmmmm....vokser de i Norge...tror aldri jeg har sett dem på min kant av landet eller så har jeg ikke sett etter godt nok. Nydelige var de i alle fall !

Koselig koselig sa...

Disse vokser her ja, på Yxney her i Sandefjord. De er ikke så store, men veldig fine!!!

Anne sa...

Her var mye trivelig, koselig og spennende siden sist jeg titta innom. Likte så den kreative måten du har tatt bilder av den tulipanen på :-)

RoseSommer sa...

Jeg så noen sånne for noen år siden, men husker ikke om det var i Brunlanes eller ved Eftang. Nydelige, og jeg ble veldig overrasket da jeg så dem. Eller rettere sagt - jeg så dem ikke der jeg balanserte meg bortover stien, men hadde heldigvis med en botanisk årvåken person.
Tenkte på deg i helgen da jeg var på Fossnes og gikk på STI FOR ØYE. Uten kamera....selvfølgelig!! Kanskje du har vært der? Hvis ikke tror jeg du ville like det de har fått til i skogen der.
Link: http://www.stiforoye.no/index.php

Tannlege-trollet sa...

Nydelige bilder og takk for info.
Jeg visste ikke at det vokste orkideer i Norge.

Koselig koselig sa...

Å joda det vokser orkideer i Norge vilt. Det er ganske spennende egentlig. jeg har prøvd å finne ut hva disse her på Østerøya heter, men har ikke funnet ennå. Skal lete litt til :)

Bildene er tatt av samboern min,Lars. Objektiv: Macro

Koselig koselig sa...

Fant det, limte inn navnet i headingen på innlegget!

Ida sa...

NYDELIG!! (:

Anonym sa...

Ida jeg ventet på at du skulle se disse, er de ikke fine???? De er så flotte!
Tenkte på deg når vi gikk tur på søndag, at her skulle du vært og sett ja :)
Hilsen Mette :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...