søndag 3. juni 2012

Hjemmelaget rabarbara is med sitronkjeks

Du trenger ikke ismaskin for å lage denne isen! Så er det sagt med en gang :)
Jeg brukte min ismaskin og det tok ca 20 minutter før isen var såpass frossen at jeg tok den over i en liten boks for frysing videre.
Oppskriften kommer fra interiørbladet Lantliv nr 5/2012 og er bare helt fantastisk god.
 Så jeg sier bare skal du lage en hjemmelaget is i sommer så må det være denne.
 Nei du merker ikke surheten fra rabaraen i det hele tatt!


Her er oppskriften:

4 porsjoner
3 rabarbarastilker
1 vaniljestang
1,5 dl farin
3 eggeplommer
3 dl creme fraische (jeg brukte light...)
Gjør slik:
1. Skjær rabararen i mindre biter. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Kok rabarbra, vaniljestang og 0,5 dl sukker i 5 minutter eller til de blir helt myke. Kjøles og sil av væsken, som du setter kaldt.
2. Pisk eggeplommene og det resterende av sukkeret med mixmaster til det blir luftig. Så skal du vende inn eggefluff, rabarbara og creme fraische.
Sett dette i frysern og rør om nå og da. Det tar ca 3 timer før isen fryser.
3. Legg opp isen i skål og hell på den kjølnede rabarbarasausen. Serveres gjerne med sitronmørdeigskjeks.




rabarbara1




Sitronkjeks
Ca 50 stk (jeg halverte deigen og fikk noen store kladasker , ca 10-12 stk og jeg laget de litt rustikke i formen for å si det sånn)
4 dl hvetemel
3/4 dl farin
200 gr kaldt smør i terninger
1 eggeplomme
Finrevet skall av 2 vaskede sitroner
2 ss strøsukker (til å strø over kjeksene før steking)
1 pisket egg


1. Bland mel, farin og smør til en smulemasse (jeg brukte mixmaster)
Tilsett eggeplommene og kjør i noen sekunder til slik at det blir som en "ball".
Del deigen i 4 deler og rulle det til lengder. La det hvile i gladpack i kjøleskapet i minst 30 min.
2. Bland sitronskall og strøsukker. Sett ovnen på 175 gr. Skjær deiglengdene i tynne skiver og flate ut kjeksene på stekeplaten /bakepapir.
3. Pensle kjeksene med egg og strø over sitronsukkeret. Stekes i ovnen ca 10 minutter.


rabarbara2







9 kommentarer:

Hulda sa...

Så lekkert! Smaker nok deilig. :)

Koselig koselig sa...

Ja Hulda, det gjør det! Det smaker helt nydelig!!! Du måå prøve!!! :)

Tove - a norwegian knitting lady sa...

Så spennende med rabarbrais! Jeg har rabarbra i hagen så da bør denne prøves! Flinke Mette!

Elin sa...

Friskt og lekkert :-)

Koselig koselig sa...

Tove ja det må du bare gjøre! Vi har vært i hagen til svigermor nå i dag og plukket noen flere rabarbrastilker, så jeg skal lage mer av isen. Det var ganske mektig! Selv med light creme fraische :)

Fru Tunheim sa...

Så delikat og jeg som elsker rabarbra!

Thing sa...

Mmm, ja det må vel være friskt og deilig =]
Takk for tips!

Anne sa...

Æ KJÆM!!!!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Ser veldig godt ut :) Godklem